Hilton täyttää 100 vuotta

Viime vuosisadan aikana Hilton on kasvanut yhdestä hotellista Ciscossa, Texasissa, yli 5 700 hotelliin ja 17 tuotemerkkiin yli 113 maassa. Hilton on maailman ensimmäinen maailmanlaajuinen hotelliyhtiö, joka juhlii 100-vuotisjuhlaansa 31. toukokuuta. Tulevaisuus näyttää vieläkin jännittävämmältä. Hiltonin rakennusputkessa on tälläkin hetkellä yli 2300 hotellia ja yksi viidestä hotelliavauksesta maailmalla on Hilton-perheen hotelli.

Hilton viettää 100-vuotisjuhlaansa 31. toukokuuta. Suomessa toimii kolme Hilton Hotels & Resort -hotellia: Hilton Helsinki Kalastajatorppa, Hilton Helsinki Strand ja Hilton Helsinki Airport.

Ensimmäinen maailmanlaajuinen hotelliketju Hilton on aina ollut hotellialan edelläkävijä ja suunnannäyttäjä. Moni yhä käytössä olevista hotellialan innovaatioista on alun perin lähtöisin Hilton-hotelleista. Hotellien ilmastoidut aulat, hissit, sähkölamput, tietokonepohjainen varausjärjestelmä sekä huoneiden televisiot, puhelimet ja minibaarit ovat kaikki olleet ensimmäisinä Hilton-hotelleissa. Jopa maailmankuulu Piña Colada -juoma on syntynyt erään Hilton-hotellin baarimikon kokeilujen tuloksena.

”Meillä Suomessa otettiin Hilton Helsinki Kalastajatorpalla viime syksynä käyttöön Digital Key -palvelu ensimmäisenä hotellina Suomessa”, kertoo Area General Manager Jouni Kaivola. ”Digital Key on Hilton Honors -jäsenillemme tarjottu palvelu, jossa asiakas voi halutessaan valita nopean, omalla mobiililaitteella toimivan, digitaalisen sisäänkirjautumisen ja huoneen avaimen perinteisen vaihtoehdon sijaan”. Digitaalinen avain on jo käytössä yli 4 100 Hilton-perheen hotellissa ja yli 600 000 hotellihuoneessa. Kun vieraat voivat käyttää älypuhelimiaan digitaalisena avaimena huoneissaan, muovisen avaimen käyttö vähenee, joka tukee vastuullista toimintaa.

Tiesitkö että moni hotellialan innovaatio on alun perin lähtöisin Hilton-hotelleista?

  • 1919 Conrad Hilton avasi ensimmäisen hotellinsa ostamalla Mobley-hotellin Texasin Ciscossa alun perin aikomansa pankin sijaan
  • 1925 Ensimmäinen Hilton-tuotemerkin hotelli oli Hilton Dallas
  • 1927 Waco Hiltonista tulee ensimmäinen hotelli, jossa on kylmä juokseva vesi ja ilmastointi hotellin yleisissä tiloissa
  • 1947 Hilton Roosevelt -hotellissa New Yorkissa oli televisio jokaisessa huoneessa
  • 1948 Otettiin käyttöön ensimmäinen nykyaikainen hotellivarausjärjestelmä, Inter-Hilton
  • 1954 Puerto Ricon Hilton Cariben baarimikko kehitti Piña Colada -drinkin
  • 1959 Avattiin ensimmäinen lentokenttähotelli, San Francisco Airport Hilton
  • 1987 Hilton käynnistää Hilton Honors -kanta-asiakasohjelman, jossa nykyisin yli 89 miljoonaa jäsentä
  • 2014 Hilton tuo hotellimarkkinoille digitaalisen avaimen, jonka avulla asiakkaat voivat käyttää älypuhelimia huoneen avaimena.
  • 2019 Connected Room -älypuhelinsovellus toimii huoneen avaimena sekä television, huoneen lämpötilan ja valaistuksen ohjauskeskuksena.

Lue 100 tarinaa meiltä ja maailmalta »