Hilton Effect vaikuttaa maailmaan positiivisesti

Maailmanlaajuinen Hilton-hotelliketju vaikuttaa moneen asiaan sekä paikallisesti että globaalisti. Puhutaan Hilton Effectistä, millä tarkoitetaan yrityksen muutosvaikutusta yli kolmen miljardin asiakkaan matkakokemukseen, lähes kymmenen miljoonan henkilökunnan jäsenen uramahdollisuuksiin sekä hotellien roolia taloudellisessa kehityksessä yhteisöille 113 maassa.

Katso lisää Hilton Effect Foundation -sivuilta.

Samaan aikaan kun Hilton kasvaa, se pyrkii myös vähentämään ympäristöjalanjälkeään Travel with Purpose ohjelman avulla.

Travel with Purpose

Travel with Purpose -ohjelman avulla Hilton edistää kestävää matkailua maailmanlaajuisesti. Hilton on sitoutunut kaksinkertaistamaan investoinnit sosiaaliseen vaikutukseen sekä puolittamaan ympäristövaikutuksensa vuoteen 2030 mennessä. Ympäristö- ja sosiaalivaikutuksiamme seurataan säännöllisesti jokaisessa Hiltonin hotellissa LightStayn-hallintajärjestelmän kautta.

Joutsenmerkki – Nordic Swan Ecolabel

Suomessa Hilton-hotelleja, operoi Scandic Hotels Oy. Scandic on valinnut ympäristömerkikseen Joutsenmerkin, koska sen tiukat kriteerit haastavat ympäristötyössä kokonaisvaltaiseen lähestymistapaan. Joutsenmerkki takaa, että hotellissa muun muassa tarjotaan runsaasti kasvisruokia ja luomutuotteita, suositaan ympäristömerkittyjä tuotteita ja palveluita, pidetään energian- ja vedenkulutus alhaisena sekä lajitellaan ja vähennetään jätteiden määrää. Scandicin tavoitteena on hakea Joutsenmerkkiä kaikkiin hotelleihinsa vuoden 2023 loppuun mennessä. Hilton Helsinki Airport ja Hilton Helsinki Strand ovat jo usean vuoden kantaneet ylpeänä Joutsenmerkki-tunnusta osoituksena tekemisistään vastuullisen matkailun puolesta.

Sustainable Travel Finland -ohjelma

Sustainable Travel Finland (STF) on Business Finlandin hallitsema kestävän matkailun ohjelma, jonka tavoitteena on tarjota kotimaisille matkailuyrityksille kestävän matkailun kehittämismalli. Ohjelman tavoitteena on helpottaa vastuullisten toimintatapojen systemaattista omaksumista sekä kestävien toimenpiteiden ja valintojen ottamista osaksi yrityksen arkea. STF-merkin avulla Suomen matkailuelinkeino pystyy viestimään tänne suuntaaville matkailijoille Suomen kestävän matkailun tarjonnasta. Hilton Helsinki Airport -hotellille myönnettiin STF-merkki helmikuussa 2024.

Blue Energy -toiminta

Blue Energy on osa Hilton Hotels and Resortsin Hilton Purpose -ohjelmaa ja hotelliemme vieraanvaraisuutta. Se edustaa tiimiemme jäsenten intohimoa luoda ainutlaatuisia kokemuksia vieraillemme. Ble Energy on osoitus ainutlaatuisesta yhteishengestä, kun luomme merkityksellisiä hetkiä vieraillemme ja tiimiläisillemme yhteisöissä, joissa asumme ja työskentelemme.

Vastuullisuus näkyy vahvasti myös Suomen Hilton-hotellien tekemisissä

Hilton Helsinki Airport on Hilton-ketjun ensimmäinen hotelli Suomessa, jolle on myönnetty SFS-Ympäristömerkinnän Joutsenmerkki. Hilton Helsinki Airport kierrättää sataprosenttisesti jätteensä. Myös Hilton Helsinki Strandille myönnettiin Joutsenmerkki vuonna 2018.

Blue Energy – Tiimiläisten aktiviteetteja lähiyhteisölle

Vastuullisuus Hilton-hotelleissa kattaa ympäristövastuun lisäksi sosiaalisen vastuun. Hotellit kohdistavat monipuolisia tapahtumia omaan yhteisöönsä. ”Hotelleissamme toimivat tiimiläisten Blue Energy -toimikunnat järjestävät aktiviteetteja vieraillemme ja henkilökunnalle sekä hyväntekeväisyystapahtumia eri yhteisöille”, kertoo Kaivola. ”Olemme viime vuoden aikana tehneet tapahtumia muuan muassa Hope ry:n kanssa tarjoamalla perheiden uintipäivän Hilton Helsinki Strandissa ja Careers@Hilton -viikolla lähikoulun 8-luokkalaiset pääsivät tutustumaan hotellin- ja ravintolantoimenkuviin Hilton Helsinki Kalastajatorpalla.”

Joulunaikaan Hilton Helsinki Kalastajatorpan henkilökunta käy ilahduttamassa joululauluilla lähistön hoivakodin asukkaita. Hilton Helsinki Strandin tiimi taas osallistuu jälleen kerran Hope ry:n joulukeräykseen, lisäksi tiimiläisemme ilahduttivat vanhusten joululounaalla Keravalla.