Superfoodit saapuivat Hilton aamiaispöytään

Suomalaiset superfoodit saapuivat hotellin aamiaispöytään

Superfoodien ja eri ruokavalioiden suosio kasvaa edelleen Suomessa. Hyvinvointitrendit huomioidaan nyt myös hotellin aamiaispöydässä. Hilton Helsinki -hotellit tuovat 14.2. alkaen suomalaiset superfoodit osaksi kokonaisvaltaista aamiaista. Ravintorikkaita suomalaisia superfoodeja halutaan tuoda tarjolle myös ulkomaalaisille vieraille.

Hilton Helsinki -hotellien aamiaispöydissä huomioidaan terveellisyys ja tarjolla on runsaasti tuoreita kasviksia, vihanneksia, juureksia, hedelmiä ja marjoja, munaruokia sekä jogurttibaari lisukkeineen. Erilaisten ruokavalioiden tuotteet ovat kaikkien aamiaisvieraiden saatavilla.

”Meillä ei ole erityisruokavalioita vaan erityisiä vieraita. Jokaisella vieraallamme on oma ruokavalionsa ja nyt itselleen sopivia tuotteita on entistä helpompi valita aamiaisellamme”, kertoo Hilton Helsinki Strandin operatiivinen johtaja Jani Jernström.

Hilton Helsinki -hotellien aamiaisella panostetaan kotimaisiin tuotteisiin. ”Pohjoisen kesyttämättömän ja puhtaan luonnon vetovoima houkuttelee Suomeen vuosittain yhä enemmän matkailijoita. Puhtaat ja suoraan luonnosta saatavat raaka-aineet tuovat luontoelämyksen myös aamiaispöytään ja pohjoisen maut osaksi vieraidemme hotellielämystä”, Jernström korostaa.

”Tarkoituksemme on tarjota hyvät ja monipuoliset eväät päivään. Haluamme uuden aamiaisemme tuovan vieraillemme pohjoisia supervoimia!” kertoo Jernström.

Uuteen aamiaispöytään katetaan muun muassa kuorittuja hampunsiemeniä, kotimaisista marjoista valmistettuja tehojauheita, väinönputki- ja ruusunjuuriyrttieliksiirejä, gluteiinittomina kuituhiutaleita, kauratyynyjä, näkkileipää ja minttuvohveleita.

Uudet herkut katetaan erilliselle aamiaisasemalle, josta löytyy myös valikoima muun muassa vegaanisia, gluteenittomia ja maidottomia vaihtoehtoja.  Vegaanisia vaihtoehtoja löytyy myös runsaasti esimerkiksi hummusta, paprikaseitania, savuseitanleiketta, vegaanijuustoa, kurpitsansiemenvoita, omenabanaanipyrettä, kaurajuomia ja -jugurttia.

Uudistunut aamiainen on tarjolla 14.2. alkaen kaikissa Hilton Helsinki -hotelleissa: Hilton Helsinki Strandissa, Hilton Helsinki Kalastajatorpalla sekä Hilton Helsinki Airportissa.

Hyvän ruoan lähteillä Hiltoneissa

Hyvän ruoan lähteillä Hiltoneissa

Jokainen kokoustanut tietää, että hyvä ruoka on yksi onnistuneen kokouspäivän kivijaloista. Hilton Helsinki hotellien uudistetut kokoustarjoilut tarjoavat herkullisia ja raikkaita mahdollisuuksia niin pienille kuin isoillekin ryhmille.

Kokousvieraidemme toiveesta menut ovat keventyneet ja tarjoamme  ison joukon erilaisia salaatteja ja kasviksia lisukkeineen sekä runsaasti kalavaihtoehtoja. Haluamme tarjota kotimaisia, tasapainoisia ja sesonkien parhaista raaka-aineista
valmistettuja tarjoiluita.

Sinä päätät, nauttiiko ryhmäsi suositun lounasbuffetin, kokoustilaan tuodun kevyen tarjoilun tai seurusteluun ja verkostoitumiseen optimoidun vaihtoehdon.

START STRONG Morning Break
Aamu alkaa aamiaistarjoilulla, jossa kahvin, teen, mehun ja vesien kanssa jogurttibaari lisukkeilla, lämpimänä tarjottavaa täytettyä leipää, leikkeleitä ja leipiä sekä tuoreita vihanneksia.

Kokouslounaan voi valita kolmesta ryhmälle parhaiten sopivasta vaihtoehdosta tilaisuutesi luonteen tai budjetin mukaan. Useammankin päivän kokoustarjoiluihin saadaan vaihtelevuutta kun tarjoilut vaihtuvat päivittäin.

LOUNASBUFFET
Suosituin ja monipuolisin lounastarjoilumme. Runsaasta buffetvalikoimasta löytyy jokaiselle jotakin omien mieltymysten mukaan. Tarjoamme tuoretta, paikallista ja sesongin mukaisia ruokalajeja. Lounasbuffetissa on tarjolla runsas kalapöytä, raikas Green Market –kasvistori sekä Carving Station, jossa keittiömestari on paikalla leikkaamassa lihaa.

GET TOGETHER
Kun lounaalla halutaan seurustella, verkostoitua ja liikkua, niin tarjoilut katetaan kokoustilan läheisyyteen. Raikkaiden salaattien ja kevyiden kalaruokien lisäksi lämpimästä buffetista katuruoka-tyyppisiä annoksia sekä kasvisvaihtoehtoja.

ROLL IN
Helppo buffettarjoilu mahdollistaa pienemmille ryhmille tehokkaan ja omaan kokousaikatauluun joustavan lounasvaihtoehdon. Roll In –tarjoilut tuodaan kokoustilaan sovittuna aikana. Valittavissa kevyempi vaihtoehto, jossa ruokaisien salaattien lisäksi täytettyjä leipiä. Runsaammassa vaihtoehdossa mukana myös lämpimiä tuotteita.

STAY STRONG Afternoon Break
Kokousvireen iltapäivällä pitää yllä raikkaat tarjoilut. Tarjolla on mm. hedelmiä ja kasviksia, juustoja hillokkeen kera, marja- tai hedelmäpiirakkaa sekä Reilun kaupan luomukahvia ja laaja teevalikoima.

Erikoisruokavaliot, kuten laktoositon, maidoton sekä gluteeniton, ovat huomioitu ja merkitty kaikissa tarjoiluissamme. Muista mahdollista ruoka-ainerajoitteista pyydämme ilmoittamaan ennakkoon.

Kysy lisää myyntipalvelustamme.

Blinimenu Ravintola Meritorpassa

Meritorpalla paistetaan blinejä  28.2.2018 asti

Meritorpan  tammi-helmikuun blinilista houkuttelee herkuttelemaan vastapaistetuilla tattariblineillä, joko perinteisesti tai hieman modernimmalla otteella. 

Blinien kaverina maistuvat suomalaiset maut

– Kihisevän kuuma pannu, huolellisesti kirkastettu voi ja

hapatettu tattari-vehnätaikina. Siinä yksinkertaisuudessaan täydellisen blinin resepti, paljastaa Meritorpan keittiömestari Jarto Stepanoff kääntäessään liedellä paistuvia blinipaksukaisia.

– Meritorpan keittiössä taikinaan lorautetaan myös pilsneriä niin makua kuin kuohkeutta antamaan. Ja juuri saa rauhassa hapantua parin vuorokauden ajan.

Bliniviikot rantautuivat helsinkiläisiin ravintoloihin erikoisviikkojen muodossa 1990-luvulla, mutta Kalastajatorpan legendaarisessa Pyöreässä salissa niitä on tarjoiltu Helsingin seurapiireille jo vuosikymmeniä sitten.

Niinpä Meritorpan Blinimenusta löytyy perinteinen Blini Traditional, jossa tirisevän kuuma blini saa kaverikseen siianmätiä, kylmäsavustettua lohenmätiä, tilliä, kirnuvoita, sipulia ja smetanaa.

– On tämä sellainen vanhan ajan klassikkoherkku. Ehkä siksi juomasuosituksemmekin blinin seuraksi on klassikkojen klassikko, nimittäin samppanja.

Koska kotimaiset, sesongissa olevat raaka-aineet ovat lähellä keittiömestarin sydäntä ja keittiöfilosofiaa, Blini Meritorppa, sisältää hyvin suomalaisiksi miellettyjä makuja. Blini aateloidaan maustesillillä, savuporolla, sipulilla, suolakurkulla, kananmunalla ja smetanalla. Palanpainikkeena maistuu espanjalainen punaviini.

Ja luonnollisesti kasvissyöjille on oma vegeversionsa, Blini Vegetarian. Ruokailijan lautaselta löytyy blinin lisäksi metsäsienisalaattia, suolakurkkua, merileväkaviaaria, punajuurta ja tryffeliä. Kasvisblini viihtyy upeasti saksalaisen riesling-valkoviinin seurassa.

Terveisiä metsästä

– Blinilistaa tehdessäni mietin myös modernimpia, 2010-luvulle sopivia vaihtoehtoja, jotka houkuttelisivat niin ulkomaalaiset vieraamme kuin nuoremmankin ikäluokan edustajat tämän venäläisvaikutteisen herkun ääreen, Stepanoff jatkaa. Tätä ajattelua listalla edustaa pääruoka- ja jälkiruokablini.

Blini & Rabbit -annoksessa, vastapaistetun blinin päälle on nostettu pitkään haudutettua jänisragùuta, uppomuna, pikkelöityjä luumulohkoja, fenkolia ja kielenvievän herkullista, pikkelöityjä luumulohkoja, fenkolia ja kielenvievän herkullista, savustettua smetanaa. Jänis on sydäntalven sesonkiruokaa. Palanpainikkeeksi jäniksen kanssa suositellaan keskitäyteläistä, burgundilaista pinot noir -punaviiniä.

– On ollut mukava huomata, että monet liikemiehet ovat listaa tutkittuaan vaihtaneet burgeritilauksensa tähän kanibliniin. Ruokaisa blini toimii yhden ruokalajin ateriana ja nälkä lähtee takuuvarmasti.

Ollakseen täydellinen, hyvä ateria kaipaa aina makeaa huipennusta. Listalla se on Blini & Forrest -annos, jossa puolikas blini tarjotaan puolukan ja kuusijäätelön kanssa. Makumaailma lennättää ajatukset välittömästi suomalaiseen metsään!

­ – Kirpeä puolukka ja hienostunut kuusijäätelö muodostavat tyylikkään ja tasapainoisen kokonaisuuden rasvaisen blinin kanssa. Ja aterian päätyttyä suussa maistuvat puhtaat, suomalaiset maut, Stepanoff summaa blinilistansa filosofian.

Tutustu blinimenuun

Blinimenu

Ravintola BROn syysmenu sesongin hengessä

Suomi maistuu BROn lautasilla

-– Koska hotellivieraamme ovat kansainvälisiä, ruokailu ravintolassamme on monille ehkä ainoa kosketus suomalaiseen ruokakulttuuriin. Lohesta ja porosta valmistetut ruokalajit ovat erittäin suosittuja ja kysyttyjä, siksi niitä tulee aina löytyä ruokalistalta, vuodenajasta riippumatta, sanoo Strandin keittiömestari Lasse Andersen.

Lokakuusta tammikuuhun voimassa oleva ruokalista on kunnianosoitus suomalaiselle ruokakulttuurille. Suositut raaka-aineet ovat saaneet seurakseen syksyisiä, sesongissa olevia makuja. Annoksissa maistuvat niin mehukkaat juurekset kuin kotimaiset metsämarjat ja sienet. Pikkelöinnin kaltaiset ikivanhat, mutta nyt todella trendikkäät, ruoanvalmistusmenetelmät näkyvät nekin annoksissa.

Alkuruokien porotartar tarjotaan marinoitujen punajuurien sekä punajuurella maustetun ranskankerman kanssa yksinkertaisen tyylikkäästi. Pääruokalautasella poron ulkofileen seurasta löytyy mm. kolmella eri tavalla valmistettua porkkanaa ja herkullista, pikkelöityä puolukka-punaviinikastiketta. Tästä kielenvievästä kastikkeesta joka pisara pitää saada nautittua!

Silmiähivelevän kauniin pastramilohi-annoksen aateloi mustaherukkakastike ja pikkelöity kurpitsa. Pääruokana tarjottu hiillostettu lohi taas viihtyy samalla lautasella juuriselleristä valmistetun pyreen ja valkoviini-voikastikkeen kanssa.

Kasvisyöjiäkään ei luonnollisestikaan ole unohdettu. Alkuruokavaihtoehdoista löytyy samettinen, kanelikerman kanssa tarjottava kurpitsakeitto tai aasialaisesta keittiöstä visuaalisuutensa ja makunsa ammentava uppopaistettu tofu ja siitakesienisalaatti. Lämmin kasvisannos on ohrahelmistä valmistettu risotto.

-– Suomalaisuus on vahvasti läsnä tässä metsäsienistä valmistetussa ohratossa. Umamia eli viidettä ihmisen aistimaa perusmakua annokseen tuo herkullinen sieniliemi ja kansainvälisyyttä vuohenjuusto, kuvailee Lasse Andersen.

Eikä ateria ole täydellinen ilman jälkiruokaa. Lakkapannacotta saa kaverikseen friteerattua leipäjuustoa sekä soidemme keltaista kultaa, sokeroituja lakkoja. Makumatka vie selkeästi nauttijansa pohjoiseen Suomeen. Juustolautasen juustot tulevat BROhon läheltä, torin toisella puolella olevasta Hakaniemen kauppahallista. Juustojen seurana lautaselta löytyy marjahilloja ja ruislastuja. Valittiinhan ruisleipä näin Suomi 100 -juhlavuonna kansallisruoaksemme.

Keittiömestarin kädenjälki näkyy selkeästi lautasella

Syyskauden ruokalista on marraskuusta 2016 ravintola BROssa työskennelleen keittiömestari Lasse Andersenin käsialaa. 27-vuotiaan, Oulusta kotoisin olevan ja metsästystä harrastavan miehen mieltymykset näkyvät myös menussa.

– Vaikka ruokalistaamme dominoi nyt vahvasti suomalainen ruokasesonki, olen tuonut sinne luonnollisesti myös kansainvälisiä vivahteita. Olen itse niin aasialaisen kuin latinovaikutteisen keittiön ystävä, Lasse Andersen avaa ruokalistan suunnittelun salaisuuksia.

– Koska hotellissamme on paljon bisnesasiakkaita, ruokalistan Rennosti -osiosta löytyy luonnollisesti burgerit ja suositut salaatit, mutta nekin valmistetaan samalla filosofialla kuin muut listan annokset: maku on aina keskiössä, Lasse Anderson painottaa. A la Carté -lista on tarjolla ravintola BROssa klo 17.00 -22.30.

Lue lisää https://hravintolat.fi/strand/fi/ravintola/illallinen/

Teksti: Tiina Rantanen

Juhlista Isänpäivää brunssilla

Tervetuloa juhlistamaan Isänpäivää sunnuntaina 12.11. perheen, suvun tai vaikka ystävien kanssa Ravintola Meritorppaan Kalastajatorpalle tai Ravintola BROhon herkulliselle brunssille.

Meritorpassa brunssia tarjotaan kahdessa kattauksessa klo 11 ja klo 14. Lue lisää https://hravintolat.fi/kalastajatorppa/fi/ravintola/isanpaiva-brunssi/

BROn Isänpäiväbrunssi kahdessa kattauksessa klo 12 ja 15.
lue lisää https://hravintolat.fi/strand/fi/ravintola/isanpaivabrunssi/