Kalastajatorppa tarjoaa digitaalisen huoneavaimen ensimmäisenä hotellina Suomessa

Kalastajatorppa tarjoaa digitaalisen huoneavaimen ensimmäisenä hotellina Suomessa

Legendaarinen Hilton Helsinki Kalastajatorppa ottaa käyttöön Digital Key -palvelun ensimmäisenä hotellina Suomessa. Hilton Honors -kanta-asiakasohjelman jäsen voi halutessaan valita nopean, omalla mobiililaitteella toimivan digitaalisen sisäänkirjautumisen ja huoneavaimen perinteisen vaihtoehdon sijaan.

Digital Key -palvelu mahdollistaa Hilton Honors -jäsenille helpon tavan hallita hotellivierailuaan esimerkiksi kirjautumalla huoneeseen mobiililaitteella perinteisen vastaanoton sijaan.

”Digitaalinen sisäänkirjautuminen säästää kanta-asiakkaidemme aikaa ja antaa henkilökunnallemme enemmän resursseja keskittyä vieraidemme yksilöllisempiin tarpeisiin ja toiveisiin. Otamme digitaalisen huoneavaimen käyttöön ensimmäisenä hotellina Suomessa. Olemme äärettömän innostuneita ja ylpeitä voidessamme tuoda ensimmäisenä uutta ja viimeisintä teknologiaa Suomen hotellimarkkinoille”, hehkuttaa operatiivinen johtaja Juha Martikainen Hilton Helsinki Kalastajatorpalta.

”Digitaalinen avain on ollut jo käytössä Hilton hotelleissa Pohjois-Amerikassa ja Isossa-Britanniassa ja se on otettu vastaan suurella kiinnostuksella kanta-asiakkaidemme keskuudessa”, Martikainen jatkaa.

Digitaalisella avaimella nopea pääsy huoneeseen

Digitaalisen avaimen saa käyttöön, kun Hilton Honors -jäsen lataa Hilton Honors App -sovelluksen ja tekee huonevarauksen suoraan ketjun varausjärjestelmän kautta. Sisäänkirjautumisen voi tehdä mobiililaitteella saapumista edeltävänä päivänä. Vieras voi valita ennakkoon toivomansa huoneen hotellin huonekartasta. Hotelliin saapumispäivänä sovellus lähettää ilmoituksen, kun valittu huone on valmiina. Samalla digitaalinen avain aktivoituu ja vieras voi siirtyä suoraan huoneeseensa.

Digitaalinen avain toimii Bluetooth-tekniikalla. Yksi vieras huoneesta voi käyttää digitaalista avainta, muille tehdään vastaanotossa perinteinen avainkortti.

Hilton Digital Key on käynyt läpi useita turvallisuustestauksia ja varotoimenpiteitä ennen käyttöön ottoa. Digitaalinen avain ja muovinen avainkortti tarjoavat saman turvallisuustason.

Hilton Honors -kanta-asiakasohjelma on avoin kaikille vieraille ja ohjelmaan voi liittyä osoitteessa HiltonHonors.com. Kun liittyy kanta-asiakasohjelmaan ja varaa hotellihuoneen Hilton-varauskanavan kautta, saa edullisemman hinnan, maksuttoman nettiyhteyden sekä mahdollisuuden ansaita pisteitä ja palkintomajoituksia.

Hilton Digital Key

  • Hilton Helsinki Kalastajatorppa tarjoaa digitaalisen avaimen ensimmäisenä Suomessa 238 huoneeseensa.
  • Hilton Helsinki Kalastajatorpan Hilton Honors -vieraat ovat voineet käyttää mobiililaitettaan myös huoneen avaimena syksystä 2018 alkaen.
  • Hilton toimii digitaalisuuden edelläkävijänä hotellialalla.
  • Digital Key on ollut tarjolla Yhdysvalloissa toukokuusta 2015 alkaen ja Isossa-Britanniassa maaliskuusta 2017. Digitaalinen sisäänkirjautuminen ja huoneavain on käytössä lähes 4 000 Hilton-ketjun hotelleissa ja yli 600 000 hotellihuoneessa. Yli 90 prosenttia käyttäjistä on ollut tyytyväisiä kokemukseen.
  • Mobiililaitteessa toimiva Hilton Honors App -sovellus toimii huoneen varaamiseen, sisäänkirjautumiseen, huoneen valintaan, avaimena hissiin sekä huoneen ja palvelutilojen oviin. Jatkossa sovellus toimii myös monipuolisena digitaalisena hallintalaitteena huonetoimintojen käytössä.
  • Hilton Honors -jäseniä on maailmalla jo lähes 100 miljoonaa.

 

Lisätietoa ja digital keyn testaus:

Johanna Uimonen, Communications Manager, Scandic Hotels Oy, +358 40 713 4120, johanna.uimonen@scandichotels.com

Juha Martikainen, Director of Operations, Hilton Helsinki Kalastajatorppa,
+358 40 718 6055, juha.martikainen@hilton.com

 

Jäätävä joulurevy Kalastajatorpalla 23.11.

JOULUREVYY JA ILLALLINEN KALASTAJATORPALLA 23.11.

Anna Kalastajatorpan kuulun keittiön helliä sinua herkuillaan ja antaudu UIT:n joulurevyyn vauhdikkaaseen kyytiin.

Tähtinäyttelijät Riitta Havukainen, Jussi Lampi, Nina Tapio ja Panu Vauhkonen tuulettavat hyasintinhajuiset ajatuksesi mojovilla sketseillä ja osuvilla laulunumeroilla. Pääset myös liikuttelemaan kaamoksen raskauttamaa kehoasi tanssiparketille, kun bilebändien kunkku Jean S. solisteineen antaa parastaan. Let’s dance!

Show & Dinner -paketit:

Menu Lohi 105 €
Riimisuolattua poronfileetä, leipäjuustosalaattia ja karpaloa G, L
Grillattua lohta, puikulaperunapyreetä
ja timjamivoikastiketta G,L
Juustokakkua, hedelmähilloketta ja marenkia L

Menu Poro 119 €
Sokerisuolattua lohta, pikkelöityä kurkkua ja piparjuurismetanaa G, L
Roseepaahdettua poronfileetä, myskikurpitsaa ja tummaa tattikastiketta G, L
Puolukkasavariini, vaniljarahkaa ja suolakinuskia G

Ovet ja baari ovat avoinna klo 18, ruokailu alkaa klo 19,
revyy n. klo 20.30, bileet alkavat n. klo 22.00.
Tilaisuus päättyy klo 01.30.

Huomaa myös majoituspaketti!
Hilton Kalastajatorppa 2hh, runsas aamiainen
ja kaksi lasia samppanjaa vain 110 €/yö.
Varauskoodi XMAS18

Osta liput tästä.
Lipun hinta veloitetaan jo varausvaiheessa ja rahoja ei palauteta.
Ryhmäliput (yli 6 hlöä) ja majoituspaketit suoraan
myyntipalvelusta p.
0942722535, sales.hiltonhelsinki@hilton.com.

GOSA-glögi Hilton Helsinki Hotellien ravintoloissa 15.10. alkaen

GOSA GLÖGI PIKKUJOULUAIKAAN

Tulevalla juhlakaudella voit maistella kaikissa Helsingin Hilton hotelleissa omaa Gosa-glögiämme. Lignell & Piispasen kanssa yhteistyössä valmistettu, lämmittävä ja herkullinen juoma saa makunsa mehevistä puolukoista ja perinteisen jouluisista mausteista.

Gosa-nimen glögi sai kilpailussa, jossa Scandic Hotels Oy:n henkilökunta pääsi ideoimaan juomalle nimeä ja etikettiä. Gosa on ruotsia, ja tarkoittaa käpertymistä tai asettautumista mukavasti. Kilpailun voittanut Pauliina kertookin sanan kuvastavan tunnetta, joka glögistä syntyy.

Onko ihanampaa, kuin käpertyä kuuma glögi kädessä sohvan nurkkaan, tai lämmitellä paukkupakkasilla glögilasillisen ääressä? Me haluamme asiakkaan viihtyvän ja tuntevan olonsa kotoisaksi, joten Gosa sopii meidän maailmaamme hyvin, kertoo kilpailun voittanut Pauliina.

Pauliinan ideoimassa, tyylikkään yksinkertaisessa etiketissä nukkumaan käpertynyt siili nauttii olostaan puolukanvarpujen katveessa. Uutuusglögiä pääsee nauttimaan hotelleissamme 15.10. alkaen.

Scandic Hotels Oy operoi Hilton Helsinki Kalastajatorppaa, Hilton Helsinki Strandia sekä Hilton Hilton Helsinki Airportia.

Kesämenut Hilton Helsinki hotelleissa

Hotelleissamme on vieraita ympäri maailmaa, joita kiinnostavat suomalainen ja pohjoismaalainen makumaailma ja raaka-aineet. Vieraidemme toiveesta listoilta löytyy lohta, poroa, juureksia sekä kevään ja kesän kasviksia ja marjoja. Ravintoloissa on maisteltu parhaimmat viinisuositukset kunkin
annoksen yhteyteen.

A la carte –annosten lisäksi ravintoloissa on Casual Food/Rennosti –listat, joiden ikisuosikkeja ovat hampurilaiset, myös vegeversioina sekä erilaiset salaatit.

RAVINTOLA MERITORPPA
Hilton Helsinki Kalastajatorppa

Meritorpan kesämenussa palataan perinteisten makujen maailmaan mummon mökille veden äärelle. Upeat näkymät Laajalahdelle ja suosittu kesäterassi ilahduttavat Meritorpan vieraita.

Esimerkkeinä alkuruoista on siikaa, jossa kevyesti pikkelöityjä mummonkurkkuja ja piimää kastikkeessa tai porocarpaccion savustettu ranskankerma, joka vie rantasaunalle tai nuotin ääreen.

Pääruoissa perinteisempää makumaailmaa edustavat kuha, Skånen perunat ja kananmunaa, yön yli haudutettua lampaanpotkaa perunamuusin kera tai kermainen lohikeitto. Tietysti pasta, pihvi ja lohiannokset löytyvät myös listalta.

Jälkiruokien aatelia ovat kardemummafinancier ja mustikkamaito tai pannacotta rosmariinilla maustettuna.

Valittavana on myös kolmen ruokalajin menukokonaisuudet Menu Meritorppa ja Menu Laajalahti suositusviineineen.
Lue lisää menusta https://hravintolat.fi/kalastajatorppa/fi/ravintola/a-la-carte/

RAVINTOLA GUI
Hilton Helsinki Airport
Hilton Airportin stop over-vieraille saattaa ruokailu Ravintola Guissa olla ainoa kosketus suomalaisuuteen tai pohjois-maalaiseen elämään ja ruokamaailmaan. Vieraamme toivovat mm. poroa usein pääruoaksi. Kesälistan kantava teema on skandinaavisuus, kuitenkin yhdistettynä yllättävilläkin yhdistelmillä.

Alkuruokien klassikko-osastoa ovat Toast Skagen, skandinaavinen katkarapapuherkku vuodesta 1958 ja pohjoismaisella supermarjalla, puolukalla, graavattua lohta. Raikasta ja kesäistä makua tarjoaa keltainen paprikakeitto.

Pääruokana tarjoiltava paistetun poronulkofileen lisukkeena on tällä kertaa linssiragu ja timjamikastike. Hernerisotto yhdistettiin hiillostettuun siikaan ja tarjotaan myös kasvisvaihtoehtona. Kesällä grillataan myös kalaa, joten grillattu nieriä porkkanapyreen, sitruuna-kermakastikkeen sekä parsan kera on loistava kala-annos. Lisäksi listalla ovat miedosti chilinen pasta-annos sekä grillattu entrecote paistettujen varhaisperunoiden kera.

Jälkiruoista nostaisimme esiin suklaa-suolakinuskikakun kirsikkakompotin ja mansikkasorbetin kera sekä kesäinen mansikka-annos, jossa tuoreita mansikoita, mansikkamelbaa, cavasorbettia ja vadelma macaron.

Valittavana on myös kolmen ruokalajin menukokonaisuudet Gui menu ja Chef´s Menu suositusviineineen.
Lue lisää menusta
https://hravintolat.fi/airport/fi/ravintola/a-la-carte/

RAVINTOLA BRO
Hilton Helsinki Strand
BROn lista koostuu mielenkiintoisista makupareista. Tarjolla on pohjoisia makuja yhdistettynä kansainvälisellä twistillä.
BROssa on myös upeat merinäköalat ja aurinko paistaa ravintolaan miltei koko päivän. Terasseilla on myös paikkoja ruokailijoille. Bar BROn Signature drinkeissä kekseliäät makuyhdistelmät ja hauskat esillepanot takaavat mieleen-painuvan elämyksen, unohtamatta klassikkodrinkkejä.

Alkuruokien kansainvälistä osastoa edustaa haudutettu mustekala paprika-cashew pestolla, häränlihatartar dijon-konjakkivaahdolla ja perinteisempänä kermainen lohikeitto.

Pääruokien suomalaisuutta edustavat mm. poron sisäpaisti katajanmarjakastikkeella, hiillostettu lohi savuvoikastikkeella ja lämpimällä kurkku-pinaattisalaatilla. Kansainvälisiä makuja tulee haudutetusta Ibericoporsaan niskasta, jota maustaa korealainen bbq-kastike sekä ananassalsa.

Mansikan ja vadelman maut ovat jälkiruoissa. Creme bruléen kanssa mansikkageeli ja mascarponemousse vadelmakastikkeen kera. Juustolautasen juustot haetaan Hakaniemen hallista Lentävän Lehmän juustopuodista.

Valittavana on myös kolmen ruokalajin menukokonaisuudet Menu Hakaniemi ja Menu BRO suositusviineineen. Lue lisää menusta https://hravintolat.fi/strand/fi/ravintola/illallinen/

Juhlista äitiä sunnuntaina 13.5.

Tervetuloa juhlistamaan äitiä Ravintola Meritorpalle upeiden merinäköalojen ääreen tai Ravintola BROn äitienpäiväbrunssille sunnuntaina 13.5.

Ravintola BRO 

Aloita runsaan alkuruokapöydän herkuilla, valitsemasi pääruoka tarjoillaan pöytään ja aterian päättää jälkiruokapöydän makeat palat.
Kattaukset klo 12 ja 15
Hinta 59 € / aikuinen, lapset 4-12 v. 20 € ja lapset alle 4 v veloituksetta

Ravintola

ÄITIENPÄIVÄLOUNAS RAVINTOLA MERITORPASSA

Juhlista äitiä kolmen ruokalajin lounaalla Ravintola Meritorpassa upeiden näköalojen äärellä. Lapsille katetaan oma buffet.

Tarjoamme kolme kattausta klo 11.00, 14.00 ja 17.00.
Hinta 65 € / aikuinen
Lasten buffet 4-12 v. 20 € ja alle 4-vuotiaat veloituksetta

Ravintola

Vappua juhlistetaan Kalastajatorpalla ja Strandissa

Fiskiksen Vappu on jo käsite!
Kalastajatorpan salit täyttyvät iloisista vappujuhlijoista.
Tervetuloa nauttimaan alkumaljat Vista Bar & Loungessa klo 11.00 alkaen, DJ tahdittaa päivää klo 18 saakka.

Tällä hetkellä tilaa löytyy vielä seuraaviin kattauksiin.

Merisalin vappubuffet

Koko perheen vappulounas, lapsille on oma buffetpöytä ja valvottu leikkitila. Buffetpöydät notkuvat keväisiä makuja – salaatteja, runsas valikoima kalaisia herkkuja ja liharuokia sekä suulla sulavia jälkiruokia.

Kattaus klo 12.00-17.00
Aikuiset 78 €
Lapset 13-16 v. 39 €, lapset 4-12 v. 30 € ja alle 4-vuotiaat veloituksetta

Oceanan vappubrunssi

Oceanan vappubrunssissa matkataan välimerelliseen makumaailmaan. Alkuun antipastoja, aamiaisherkkuja ja raikkaita salaatteja, lämpimiä ruokia sekä jälkiruokabuffetissa mm. vohveleita ja minimunkkeja.

Tervetuloa nauttimaan alkumaljat Vista Bar & Loungessa klo 11.00 alkaen.

Kattaus klo 13.00-16.00
Aikuiset 48 €
Lapset 4-12 v. 24 € ja alle 4-vuotiaat veloituksetta

MERITORPAN VAPPULOUNAS

Tervetuloa viettämään iloista kolmen ruokalajin lounasta vappupäivänä 1.5.
Valitse alkupalat runsaasta alkuruokapöydästä, valitse pöytään tarjoiltava pääruoka ja päätä ateria jälkiruokabuffetin herkkuihin.

Valitse kolmesta kattauksesta klo 11.00, 14.00 ja 17.00.
Hinta aikuinen 57 € / hlö
Lapset 4-12 v. 28,50 € ja alle 4-vuotiaat veloituksetta

KALASTAJATORPAN PERINTEINEN VAPPULOUNAS
Pyöreä Sali, Siirtomaasali, Keltainen sali ja Vanha Torppa

KATTAUS ON LOPPUUNMYYTY

Kalastajatorpan suosittu pöytiintarjoiltu vappulounas, joka kokoaa perheet ja ystävät yhteen. Lounas katetaan neljään saliin vappupäivänä 1.5.
Kattausaika klo 12.00-17.00.
Aikuiset 78 €/hlö
Lapset 13-16 v. 39 €, lapset 4-12 v. 30 € ja alle 4-vuotiaat veloituksetta.
Lapsille oma menu sekä valvottu leikkihuone.

Lue lisää

Ravintola

Iloista vapputunnelmaa Ravintola BROssa
Helsingin Hakaniemessä.

Vappubrunssi ti 1.5.
Kattaukset klo 12 ja 15
Hinta 46€ / aikuiset, lapset 4-12 v. 23 € ja alle 4 v. maksutta

Lue lisää

Ravintola

 

 

Superfoodit saapuivat Hilton aamiaispöytään

Suomalaiset superfoodit saapuivat hotellin aamiaispöytään

Superfoodien ja eri ruokavalioiden suosio kasvaa edelleen Suomessa. Hyvinvointitrendit huomioidaan nyt myös hotellin aamiaispöydässä. Hilton Helsinki -hotellit tuovat 14.2. alkaen suomalaiset superfoodit osaksi kokonaisvaltaista aamiaista. Ravintorikkaita suomalaisia superfoodeja halutaan tuoda tarjolle myös ulkomaalaisille vieraille.

Hilton Helsinki -hotellien aamiaispöydissä huomioidaan terveellisyys ja tarjolla on runsaasti tuoreita kasviksia, vihanneksia, juureksia, hedelmiä ja marjoja, munaruokia sekä jogurttibaari lisukkeineen. Erilaisten ruokavalioiden tuotteet ovat kaikkien aamiaisvieraiden saatavilla.

”Meillä ei ole erityisruokavalioita vaan erityisiä vieraita. Jokaisella vieraallamme on oma ruokavalionsa ja nyt itselleen sopivia tuotteita on entistä helpompi valita aamiaisellamme”, kertoo Hilton Helsinki Strandin operatiivinen johtaja Jani Jernström.

Hilton Helsinki -hotellien aamiaisella panostetaan kotimaisiin tuotteisiin. ”Pohjoisen kesyttämättömän ja puhtaan luonnon vetovoima houkuttelee Suomeen vuosittain yhä enemmän matkailijoita. Puhtaat ja suoraan luonnosta saatavat raaka-aineet tuovat luontoelämyksen myös aamiaispöytään ja pohjoisen maut osaksi vieraidemme hotellielämystä”, Jernström korostaa.

”Tarkoituksemme on tarjota hyvät ja monipuoliset eväät päivään. Haluamme uuden aamiaisemme tuovan vieraillemme pohjoisia supervoimia!” kertoo Jernström.

Uuteen aamiaispöytään katetaan muun muassa kuorittuja hampunsiemeniä, kotimaisista marjoista valmistettuja tehojauheita, väinönputki- ja ruusunjuuriyrttieliksiirejä, gluteiinittomina kuituhiutaleita, kauratyynyjä, näkkileipää ja minttuvohveleita.

Uudet herkut katetaan erilliselle aamiaisasemalle, josta löytyy myös valikoima muun muassa vegaanisia, gluteenittomia ja maidottomia vaihtoehtoja.  Vegaanisia vaihtoehtoja löytyy myös runsaasti esimerkiksi hummusta, paprikaseitania, savuseitanleiketta, vegaanijuustoa, kurpitsansiemenvoita, omenabanaanipyrettä, kaurajuomia ja -jugurttia.

Uudistunut aamiainen on tarjolla 14.2. alkaen kaikissa Hilton Helsinki -hotelleissa: Hilton Helsinki Strandissa, Hilton Helsinki Kalastajatorpalla sekä Hilton Helsinki Airportissa.

Hyvän ruoan lähteillä Hiltoneissa

Hyvän ruoan lähteillä Hiltoneissa

Jokainen kokoustanut tietää, että hyvä ruoka on yksi onnistuneen kokouspäivän kivijaloista. Hilton Helsinki hotellien uudistetut kokoustarjoilut tarjoavat herkullisia ja raikkaita mahdollisuuksia niin pienille kuin isoillekin ryhmille.

Kokousvieraidemme toiveesta menut ovat keventyneet ja tarjoamme  ison joukon erilaisia salaatteja ja kasviksia lisukkeineen sekä runsaasti kalavaihtoehtoja. Haluamme tarjota kotimaisia, tasapainoisia ja sesonkien parhaista raaka-aineista
valmistettuja tarjoiluita.

Sinä päätät, nauttiiko ryhmäsi suositun lounasbuffetin, kokoustilaan tuodun kevyen tarjoilun tai seurusteluun ja verkostoitumiseen optimoidun vaihtoehdon.

START STRONG Morning Break
Aamu alkaa aamiaistarjoilulla, jossa kahvin, teen, mehun ja vesien kanssa jogurttibaari lisukkeilla, lämpimänä tarjottavaa täytettyä leipää, leikkeleitä ja leipiä sekä tuoreita vihanneksia.

Kokouslounaan voi valita kolmesta ryhmälle parhaiten sopivasta vaihtoehdosta tilaisuutesi luonteen tai budjetin mukaan. Useammankin päivän kokoustarjoiluihin saadaan vaihtelevuutta kun tarjoilut vaihtuvat päivittäin.

LOUNASBUFFET
Suosituin ja monipuolisin lounastarjoilumme. Runsaasta buffetvalikoimasta löytyy jokaiselle jotakin omien mieltymysten mukaan. Tarjoamme tuoretta, paikallista ja sesongin mukaisia ruokalajeja. Lounasbuffetissa on tarjolla runsas kalapöytä, raikas Green Market –kasvistori sekä Carving Station, jossa keittiömestari on paikalla leikkaamassa lihaa.

GET TOGETHER
Kun lounaalla halutaan seurustella, verkostoitua ja liikkua, niin tarjoilut katetaan kokoustilan läheisyyteen. Raikkaiden salaattien ja kevyiden kalaruokien lisäksi lämpimästä buffetista katuruoka-tyyppisiä annoksia sekä kasvisvaihtoehtoja.

ROLL IN
Helppo buffettarjoilu mahdollistaa pienemmille ryhmille tehokkaan ja omaan kokousaikatauluun joustavan lounasvaihtoehdon. Roll In –tarjoilut tuodaan kokoustilaan sovittuna aikana. Valittavissa kevyempi vaihtoehto, jossa ruokaisien salaattien lisäksi täytettyjä leipiä. Runsaammassa vaihtoehdossa mukana myös lämpimiä tuotteita.

STAY STRONG Afternoon Break
Kokousvireen iltapäivällä pitää yllä raikkaat tarjoilut. Tarjolla on mm. hedelmiä ja kasviksia, juustoja hillokkeen kera, marja- tai hedelmäpiirakkaa sekä Reilun kaupan luomukahvia ja laaja teevalikoima.

Erikoisruokavaliot, kuten laktoositon, maidoton sekä gluteeniton, ovat huomioitu ja merkitty kaikissa tarjoiluissamme. Muista mahdollista ruoka-ainerajoitteista pyydämme ilmoittamaan ennakkoon.

Kysy lisää myyntipalvelustamme.

Blinimenu Ravintola Meritorpassa

Meritorpalla paistetaan blinejä  28.2.2018 asti

Meritorpan  tammi-helmikuun blinilista houkuttelee herkuttelemaan vastapaistetuilla tattariblineillä, joko perinteisesti tai hieman modernimmalla otteella. 

Blinien kaverina maistuvat suomalaiset maut

– Kihisevän kuuma pannu, huolellisesti kirkastettu voi ja

hapatettu tattari-vehnätaikina. Siinä yksinkertaisuudessaan täydellisen blinin resepti, paljastaa Meritorpan keittiömestari Jarto Stepanoff kääntäessään liedellä paistuvia blinipaksukaisia.

– Meritorpan keittiössä taikinaan lorautetaan myös pilsneriä niin makua kuin kuohkeutta antamaan. Ja juuri saa rauhassa hapantua parin vuorokauden ajan.

Bliniviikot rantautuivat helsinkiläisiin ravintoloihin erikoisviikkojen muodossa 1990-luvulla, mutta Kalastajatorpan legendaarisessa Pyöreässä salissa niitä on tarjoiltu Helsingin seurapiireille jo vuosikymmeniä sitten.

Niinpä Meritorpan Blinimenusta löytyy perinteinen Blini Traditional, jossa tirisevän kuuma blini saa kaverikseen siianmätiä, kylmäsavustettua lohenmätiä, tilliä, kirnuvoita, sipulia ja smetanaa.

– On tämä sellainen vanhan ajan klassikkoherkku. Ehkä siksi juomasuosituksemmekin blinin seuraksi on klassikkojen klassikko, nimittäin samppanja.

Koska kotimaiset, sesongissa olevat raaka-aineet ovat lähellä keittiömestarin sydäntä ja keittiöfilosofiaa, Blini Meritorppa, sisältää hyvin suomalaisiksi miellettyjä makuja. Blini aateloidaan maustesillillä, savuporolla, sipulilla, suolakurkulla, kananmunalla ja smetanalla. Palanpainikkeena maistuu espanjalainen punaviini.

Ja luonnollisesti kasvissyöjille on oma vegeversionsa, Blini Vegetarian. Ruokailijan lautaselta löytyy blinin lisäksi metsäsienisalaattia, suolakurkkua, merileväkaviaaria, punajuurta ja tryffeliä. Kasvisblini viihtyy upeasti saksalaisen riesling-valkoviinin seurassa.

Terveisiä metsästä

– Blinilistaa tehdessäni mietin myös modernimpia, 2010-luvulle sopivia vaihtoehtoja, jotka houkuttelisivat niin ulkomaalaiset vieraamme kuin nuoremmankin ikäluokan edustajat tämän venäläisvaikutteisen herkun ääreen, Stepanoff jatkaa. Tätä ajattelua listalla edustaa pääruoka- ja jälkiruokablini.

Blini & Rabbit -annoksessa, vastapaistetun blinin päälle on nostettu pitkään haudutettua jänisragùuta, uppomuna, pikkelöityjä luumulohkoja, fenkolia ja kielenvievän herkullista, pikkelöityjä luumulohkoja, fenkolia ja kielenvievän herkullista, savustettua smetanaa. Jänis on sydäntalven sesonkiruokaa. Palanpainikkeeksi jäniksen kanssa suositellaan keskitäyteläistä, burgundilaista pinot noir -punaviiniä.

– On ollut mukava huomata, että monet liikemiehet ovat listaa tutkittuaan vaihtaneet burgeritilauksensa tähän kanibliniin. Ruokaisa blini toimii yhden ruokalajin ateriana ja nälkä lähtee takuuvarmasti.

Ollakseen täydellinen, hyvä ateria kaipaa aina makeaa huipennusta. Listalla se on Blini & Forrest -annos, jossa puolikas blini tarjotaan puolukan ja kuusijäätelön kanssa. Makumaailma lennättää ajatukset välittömästi suomalaiseen metsään!

­ – Kirpeä puolukka ja hienostunut kuusijäätelö muodostavat tyylikkään ja tasapainoisen kokonaisuuden rasvaisen blinin kanssa. Ja aterian päätyttyä suussa maistuvat puhtaat, suomalaiset maut, Stepanoff summaa blinilistansa filosofian.

Tutustu blinimenuun

https://hravintolat.fi/kalastajatorppa/fi/ravintola/blinimenu/

Ravintola BROn syysmenu sesongin hengessä

Suomi maistuu BROn lautasilla

-– Koska hotellivieraamme ovat kansainvälisiä, ruokailu ravintolassamme on monille ehkä ainoa kosketus suomalaiseen ruokakulttuuriin. Lohesta ja porosta valmistetut ruokalajit ovat erittäin suosittuja ja kysyttyjä, siksi niitä tulee aina löytyä ruokalistalta, vuodenajasta riippumatta, sanoo Strandin keittiömestari Lasse Andersen.

Lokakuusta tammikuuhun voimassa oleva ruokalista on kunnianosoitus suomalaiselle ruokakulttuurille. Suositut raaka-aineet ovat saaneet seurakseen syksyisiä, sesongissa olevia makuja. Annoksissa maistuvat niin mehukkaat juurekset kuin kotimaiset metsämarjat ja sienet. Pikkelöinnin kaltaiset ikivanhat, mutta nyt todella trendikkäät, ruoanvalmistusmenetelmät näkyvät nekin annoksissa.

Alkuruokien porotartar tarjotaan marinoitujen punajuurien sekä punajuurella maustetun ranskankerman kanssa yksinkertaisen tyylikkäästi. Pääruokalautasella poron ulkofileen seurasta löytyy mm. kolmella eri tavalla valmistettua porkkanaa ja herkullista, pikkelöityä puolukka-punaviinikastiketta. Tästä kielenvievästä kastikkeesta joka pisara pitää saada nautittua!

Silmiähivelevän kauniin pastramilohi-annoksen aateloi mustaherukkakastike ja pikkelöity kurpitsa. Pääruokana tarjottu hiillostettu lohi taas viihtyy samalla lautasella juuriselleristä valmistetun pyreen ja valkoviini-voikastikkeen kanssa.

Kasvisyöjiäkään ei luonnollisestikaan ole unohdettu. Alkuruokavaihtoehdoista löytyy samettinen, kanelikerman kanssa tarjottava kurpitsakeitto tai aasialaisesta keittiöstä visuaalisuutensa ja makunsa ammentava uppopaistettu tofu ja siitakesienisalaatti. Lämmin kasvisannos on ohrahelmistä valmistettu risotto.

-– Suomalaisuus on vahvasti läsnä tässä metsäsienistä valmistetussa ohratossa. Umamia eli viidettä ihmisen aistimaa perusmakua annokseen tuo herkullinen sieniliemi ja kansainvälisyyttä vuohenjuusto, kuvailee Lasse Andersen.

Eikä ateria ole täydellinen ilman jälkiruokaa. Lakkapannacotta saa kaverikseen friteerattua leipäjuustoa sekä soidemme keltaista kultaa, sokeroituja lakkoja. Makumatka vie selkeästi nauttijansa pohjoiseen Suomeen. Juustolautasen juustot tulevat BROhon läheltä, torin toisella puolella olevasta Hakaniemen kauppahallista. Juustojen seurana lautaselta löytyy marjahilloja ja ruislastuja. Valittiinhan ruisleipä näin Suomi 100 -juhlavuonna kansallisruoaksemme.

Keittiömestarin kädenjälki näkyy selkeästi lautasella

Syyskauden ruokalista on marraskuusta 2016 ravintola BROssa työskennelleen keittiömestari Lasse Andersenin käsialaa. 27-vuotiaan, Oulusta kotoisin olevan ja metsästystä harrastavan miehen mieltymykset näkyvät myös menussa.

– Vaikka ruokalistaamme dominoi nyt vahvasti suomalainen ruokasesonki, olen tuonut sinne luonnollisesti myös kansainvälisiä vivahteita. Olen itse niin aasialaisen kuin latinovaikutteisen keittiön ystävä, Lasse Andersen avaa ruokalistan suunnittelun salaisuuksia.

– Koska hotellissamme on paljon bisnesasiakkaita, ruokalistan Rennosti -osiosta löytyy luonnollisesti burgerit ja suositut salaatit, mutta nekin valmistetaan samalla filosofialla kuin muut listan annokset: maku on aina keskiössä, Lasse Anderson painottaa. A la Carté -lista on tarjolla ravintola BROssa klo 17.00 -22.30.

Lue lisää https://hravintolat.fi/strand/fi/ravintola/illallinen/

Teksti: Tiina Rantanen

Juhlista Isänpäivää brunssilla

Tervetuloa juhlistamaan Isänpäivää sunnuntaina 12.11. perheen, suvun tai vaikka ystävien kanssa Ravintola Meritorppaan Kalastajatorpalle tai Ravintola BROhon herkulliselle brunssille.

Meritorpassa brunssia tarjotaan kahdessa kattauksessa klo 11 ja klo 14. Lue lisää https://hravintolat.fi/kalastajatorppa/fi/ravintola/isanpaiva-brunssi/

BROn Isänpäiväbrunssi kahdessa kattauksessa klo 12 ja 15.
lue lisää https://hravintolat.fi/strand/fi/ravintola/isanpaivabrunssi/