Ravintola BROn syysmenu sesongin hengessä

Suomi maistuu BROn lautasilla

-– Koska hotellivieraamme ovat kansainvälisiä, ruokailu ravintolassamme on monille ehkä ainoa kosketus suomalaiseen ruokakulttuuriin. Lohesta ja porosta valmistetut ruokalajit ovat erittäin suosittuja ja kysyttyjä, siksi niitä tulee aina löytyä ruokalistalta, vuodenajasta riippumatta, sanoo Strandin keittiömestari Lasse Andersen.

Lokakuusta tammikuuhun voimassa oleva ruokalista on kunnianosoitus suomalaiselle ruokakulttuurille. Suositut raaka-aineet ovat saaneet seurakseen syksyisiä, sesongissa olevia makuja. Annoksissa maistuvat niin mehukkaat juurekset kuin kotimaiset metsämarjat ja sienet. Pikkelöinnin kaltaiset ikivanhat, mutta nyt todella trendikkäät, ruoanvalmistusmenetelmät näkyvät nekin annoksissa.

Alkuruokien porotartar tarjotaan marinoitujen punajuurien sekä punajuurella maustetun ranskankerman kanssa yksinkertaisen tyylikkäästi. Pääruokalautasella poron ulkofileen seurasta löytyy mm. kolmella eri tavalla valmistettua porkkanaa ja herkullista, pikkelöityä puolukka-punaviinikastiketta. Tästä kielenvievästä kastikkeesta joka pisara pitää saada nautittua!

Silmiähivelevän kauniin pastramilohi-annoksen aateloi mustaherukkakastike ja pikkelöity kurpitsa. Pääruokana tarjottu hiillostettu lohi taas viihtyy samalla lautasella juuriselleristä valmistetun pyreen ja valkoviini-voikastikkeen kanssa.

Kasvisyöjiäkään ei luonnollisestikaan ole unohdettu. Alkuruokavaihtoehdoista löytyy samettinen, kanelikerman kanssa tarjottava kurpitsakeitto tai aasialaisesta keittiöstä visuaalisuutensa ja makunsa ammentava uppopaistettu tofu ja siitakesienisalaatti. Lämmin kasvisannos on ohrahelmistä valmistettu risotto.

-– Suomalaisuus on vahvasti läsnä tässä metsäsienistä valmistetussa ohratossa. Umamia eli viidettä ihmisen aistimaa perusmakua annokseen tuo herkullinen sieniliemi ja kansainvälisyyttä vuohenjuusto, kuvailee Lasse Andersen.

Eikä ateria ole täydellinen ilman jälkiruokaa. Lakkapannacotta saa kaverikseen friteerattua leipäjuustoa sekä soidemme keltaista kultaa, sokeroituja lakkoja. Makumatka vie selkeästi nauttijansa pohjoiseen Suomeen. Juustolautasen juustot tulevat BROhon läheltä, torin toisella puolella olevasta Hakaniemen kauppahallista. Juustojen seurana lautaselta löytyy marjahilloja ja ruislastuja. Valittiinhan ruisleipä näin Suomi 100 -juhlavuonna kansallisruoaksemme.

Keittiömestarin kädenjälki näkyy selkeästi lautasella

Syyskauden ruokalista on marraskuusta 2016 ravintola BROssa työskennelleen keittiömestari Lasse Andersenin käsialaa. 27-vuotiaan, Oulusta kotoisin olevan ja metsästystä harrastavan miehen mieltymykset näkyvät myös menussa.

– Vaikka ruokalistaamme dominoi nyt vahvasti suomalainen ruokasesonki, olen tuonut sinne luonnollisesti myös kansainvälisiä vivahteita. Olen itse niin aasialaisen kuin latinovaikutteisen keittiön ystävä, Lasse Andersen avaa ruokalistan suunnittelun salaisuuksia.

– Koska hotellissamme on paljon bisnesasiakkaita, ruokalistan Rennosti -osiosta löytyy luonnollisesti burgerit ja suositut salaatit, mutta nekin valmistetaan samalla filosofialla kuin muut listan annokset: maku on aina keskiössä, Lasse Anderson painottaa. A la Carté -lista on tarjolla ravintola BROssa klo 17.00 -22.30.

Lue lisää https://hravintolat.fi/strand/fi/ravintola/illallinen/

Teksti: Tiina Rantanen

Juhlista Isänpäivää brunssilla

Tervetuloa juhlistamaan Isänpäivää sunnuntaina 12.11. perheen, suvun tai vaikka ystävien kanssa Ravintola Meritorppaan Kalastajatorpalle tai Ravintola BROhon herkulliselle brunssille.

Meritorpassa brunssia tarjotaan kahdessa kattauksessa klo 11 ja klo 14. Lue lisää https://hravintolat.fi/kalastajatorppa/fi/ravintola/isanpaiva-brunssi/

BROn Isänpäiväbrunssi kahdessa kattauksessa klo 12 ja 15.
lue lisää https://hravintolat.fi/strand/fi/ravintola/isanpaivabrunssi/