Vastuullisuus

Hilton Effect vaikuttaa maailmaan positiivisesti sekä paikallisesti että globaalisti

Vastuullisuus näkyy vahvasti Suomen Hilton-hotellien tekemisissä. Kaikille kolmelle Hilton-ketjun hotellille Suomessa on myönnetty SFS Suomen Standardit edistämä ympäristöjohtamisen standardi ISO 14001. Hilton Helsinki Airport kierrättää sataprosenttisesti jätteensä ja sille sekä Hilton Helsinki Strandille on myönnetty Joutsenmerkki.

Maailmanlaajuinen Hilton-hotelliketju vaikuttaa moneen asiaan sekä paikallisesti että globaalisti. Puhutaan Hilton Effectistä, millä tarkoitetaan yrityksen muutosvaikutusta yli kolmen miljardin asiakkaan matkakokemukseen, lähes kymmenen miljoonan henkilökunnan jäsenen uramahdollisuuksiin sekä hotellien roolia taloudellisessa kehityksessä yhteisöille 113 maassa. Lue lisää Hilton Effect Foundation -sivuilta.

Travel with Purpose

Samaan aikaan kun Hilton kasvaa, se pyrkii myös vähentämään ympäristöjalanjälkeään Travel with Purpose ohjelman avulla.

Travel with Purpose -ohjelmalla Hilton edistää kestävää matkailua maailmanlaajuisesti. Hilton on sitoutunut kaksinkertaistamaan investoinnit sosiaaliseen vaikutukseen sekä puolittamaan ympäristövaikutuksensa vuoteen 2030 mennessä. Ympäristö- ja sosiaalivaikutuksiamme seurataan säännöllisesti jokaisessa Hiltonin hotellissa LightStayn-hallintajärjestelmän kautta.

Joutsenmerkki – Nordic Swan Ecolabel

Joutsenmerkki takaa, että hotellissa muun muassa tarjotaan runsaasti kasvisruokia ja luomutuotteita, suositaan ympäristömerkittyjä tuotteita ja palveluita, pidetään energian- ja vedenkulutus alhaisena sekä lajitellaan ja vähennetään jätteiden määrää.

Hilton Helsinki Airport ja Hilton Helsinki Strand ovat jo usean vuoden kantaneet ylpeänä Joutsenmerkki-tunnusta osoituksena tekemisistään vastuullisen matkailun puolesta.

Sustainable Travel Finland -ohjelma

Sustainable Travel Finland (STF) on Business Finlandin hallitsema kestävän matkailun ohjelma, jonka tavoitteena on tarjota kotimaisille matkailuyrityksille kestävän matkailun kehittämismalli. Ohjelman tavoitteena on helpottaa vastuullisten toimintatapojen systemaattista omaksumista sekä kestävien toimenpiteiden ja valintojen ottamista osaksi yrityksen arkea. STF-merkin avulla Suomen matkailuelinkeino pystyy viestimään tänne suuntaaville matkailijoille Suomen kestävän matkailun tarjonnasta. Hilton Helsinki Airport -hotellille myönnettiin STF-merkki helmikuussa 2024.

Blue Energy -toiminta

Blue Energy on osa Hilton Hotels and Resortsin Hilton Purpose -ohjelmaa ja hotelliemme vieraanvaraisuutta. Se edustaa tiimiemme jäsenten intohimoa luoda ainutlaatuisia kokemuksia vieraillemme. Ble Energy on osoitus ainutlaatuisesta yhteishengestä, kun luomme merkityksellisiä hetkiä vieraillemme ja tiimiläisillemme yhteisöissä, joissa asumme ja työskentelemme.

Meet with Purpose

Hilton on kokous- ja tapahtuma-alan edelläkävijä. Meet with Purpose tuottaa vastuullisesti lisäarvoa ja tarjoaa kiireisille varaajille ja tapahtumasuunnittelijoille helposti toteutettavia paketteja, jotka huomioivat terveyden ja hyvinvoinnin ja auttavat heitä saavuttamaan omat yritysvastuutavoitteensa. Kokouksissa ja tapaamisissa ympäristö on huomioitu vastuullisesti, ruoka on lähellä tuotettua ja sesonkien mukaista ja osallistujat saavat lisää energiaa liikunnallisten aktiviteettien sekä rentouttavien taukojen myötä.

Ruokahävikin mimimoiminen

Kestävä kehitys on ollut toiminnan ohjenuorana Hilton-hotelleissa jo vuosia. Monien sisäisten toimintatapojen lisäksi ruokahävikin vähentämiseen kiinnitetään suurta huomiota. Ruokahävikin minimoimisen avulla hotelliketju haluaa omalta osaltaan tehdä parhaansa kestävän ruokajärjestelmän aikaansaamiseksi.

Ruokahävikin ja biojätteen määrää on hotelleissamme seurattu ja vähennetty systemaattisesti usean vuoden ajan ammattimaisella suunnittelulla ja henkilökunnan perehdyttämisellä. Buffettarjoilujen osalta on onnistuttu vähentämään hävikkiä myös esillepanolla, muun muassa oikea-aikaisella tarjoiluilla sekä tarjoiluastioiden kokoa optimoimalla.