Yhteistyö ResQ Clubin kanssa vahvistuu

Scandic Hotels Oy:n operoimista Hilton-hotelleista osa on ollut mukana ResQ Clubissa jo useamman vuoden ajan. Nyt otamme harppauksen vastuullisempaan toimintaan, kun palvelu laajenee Scandic-hotelleissa sekä Scandicin operoimissa kansainvälisissä hotelleissa koko Suomessa.

SCANDIC HOTELS OY:N HOTELLIT OSALLISTUVAT RUOKAHÄVIKIN TORJUNTAAN RESQ CLUB -SOVELLUKSEN AVULLA YMPÄRI SUOMEN

Kestävä kehitys on ollut toiminnan ohjenuorana Scandic-hotelleissa jo vuodesta 1993. Monien sisäisten toimintatapojen lisäksi ruokahävikin vähentämisen yhtenä keinona on ollut ylijääneen ruoan myyminen ResQ Club -sovelluksen avulla. Palvelu laajenee nyt Scandic-hotelleissa sekä Scandicin operoimissa kansainvälisissä hotelleissa koko Suomessa.

YK:n kestävän kehityksen tavoitteena on puolittaa ruokahävikin määrä vuoteen 2030 mennessä ja torjua näin tarpeettomia kasvihuonekaasupäästöjä. Scandic on tehnyt vahvasti töitä ruokahävikin minimoimiseksi, sillä hotelliketju haluaa omalta osaltaan tehdä parhaansa kestävän ruokajärjestelmän aikaansaamiseksi. Suomessa ruokahävikin ja biojätteen määrää on Scandic-hotelleissa sekä Scandicin kansainvälisissä Hilton ja IHG -ketjujen hotelleissa seurattu ja vähennetty systemaattisesti usean vuoden ajan ammattimaisella suunnittelulla ja henkilökunnan perehdyttämisellä. Buffettarjoilujen osalta on onnistuttu vähentämään hävikkiä myös esillepanolla, muun muassa oikea-aikaisella tarjoiluilla sekä tarjoiluastioiden kokoa optimoimalla. Ylijäävien annosten myyminen on viimeinen keino ruokahävikin torjumiseksi ja tämä on tehty helpoksi yhteistyökumppanin ResQ Clubin toimesta.

”Yhteistyö ResQ Clubin kanssa on arvojemme mukaista toimintaa ja haluamme omalta osaltamme vähentää tarpeetonta ruokahävikkiä”, kertoo Scandicin vastuullisuusasiantuntija Henna Kokko. ”Tämä on hyvä keino minimoida jätettä ja edistää osaltamme kestävää kehitystä. Kannustamme myös asiakkaitamme huomioimaan hävikin ja ottamaan buffet-tarjoiluista lautaselleen vain sen verran ruokaa kuin he jaksavat syödä.”

”Tavoitteemme on ettemme tuottaisi laisinkaan hävikkiä. Ruoan optimoiminen ja hävikin vähentäminen minimiin on hotellin tyyppisellä toimijalla suurien asiakasmäärien kanssa haastavaa vaikkakin teemme tämän eteen joka päivä töitä. ResQ:n myötä meillä on nyt mahdollisuus päästä aivan minimihävikkiin tai jopa nollahävikkiin. Jos jokaisessa hotellissa myydään päivittäin yksi noin 400 grammainen ResQ-aamiaislaatikko, niin biojätteen määrää saadaan vähennettyä jopa 150 kiloa vuodessa”, summaa Kokko.

ResQ Club on suomalainen ruokahävikkiä vastaan taisteleva kasvuyritys, joka yhdistää ravintolat, hotellit, kahvilat ja ruokakaupat kuluttajiin, jotka arvostavat laadukasta ja edullista ruokaa. Ruoka-alan toimijat pystyvät vähentämään ruokahävikkiään tuntuvasti ResQ:n avulla. ResQ:n kautta on pelastettu viiden toimintavuoden aikana jo 5,3 miljoonaa annosta ruokaa.

Lisätietoa
Henna Kokko
henna.kokko@scandichotels.com
puh. 050 3680 526