SESONKIEN PARHAAT MENUT

Suomessa pääsemme nauttimaan sesonkien parhaista herkuista. Hilton Helsinki Strandin sesonkimenut vaihtuvat vuodenaikojen mukaan. Valittavana on neljän ruokalajin sesonkimenu viinisuosituksineen tai kolmen, neljän tai viiden ruokalajin menukokonaisuudet tilaisuutesi luonteen mukaan. Viiniasiantuntijamme on valinnut menuun sopivat viinit.

Menuiden hinnat per henkilö ja viinien hinnat per pullo.
Menuiden minihenkilömäärä on 10.

Voimassa 1.9.2018 alkaen

SYYSTALVI
(syyskuu – marraskuu)

MENU KUHA
Valintasi mukaan, 3 ruokalajia / 4 ruokalajia / 5 ruokalajia
3 – 55,00 € / 4 – 60,00 € / 5 – 65,00 €

Miedosti savustettua hirvenpaistia, tattikreemiä ja etikkasipulia G, L
Portia Roble, DO Ribera del Duero, Espanja 54,50 €

Tryffelillä maustettua kukkakaalikeittoa ja syysjuuressipsejä G, L
Romate Fino Sherry, DO Jerez de la Frontera, Espanja 7,60 €/8 cl

Paahdettua kuhaa, kampasimpukkamousselinea ja simpukkakastiketta G, L
Bründlmayer Grüner Veltliner Kamptaler Terrassen, Kamptal, Itävalta 63,00 €

Suomalaisia pientilajuustoja ja fenkoli-appelsiinileipää
Ca’la Bionda Amarone della Valpolicella Classico, Veneto, Italia 13,90 €/ 12 cl

Puolukkasavariini, vaniljarahkaa ja suolakinuskia G
Calvet Reserve du Ciron Sauternes, J.Calvet&Cie, AC Sauternes, Bordeaux, Ranska 11,20 €/ 8 cl

MENU HÄRÄNSELYS
Valintasi mukaan, 3 ruokalajia / 4 ruokalajia / 5 ruokalajia
3 – 58,00 € / 4 – 63,00 € / 5 – 68,00 €

Nieriä-confit, fenkolisalaattia ja tillikreemiä G, L
Deiss Alsace Blanc, AC Alsace, Ranska 64,00 €

Tatticappuccino, espressovaahtoa ja kuivattua herkkutattia G, L
Romate Fino Sherry, DO Jerez de la Frontera, Espanja 7,60 €/ 8 cl

Miedosti savustettu häränselys, Västerbotten-perunapyreetä ja herukkakastiketta G, L
Marqués de Cáceres Excellens Cuvée Especial, DOCa Rioja, Espanja 52,50 €

Suomalaisia pientilajuustoja ja fenkoli-appelsiinileipää
Ca’la Bionda Amarone della Valpolicella Classico, Veneto, Italia 13,90 €/ 12 cl

Puolukkasavariini, vaniljarahkaa ja suolakinuskia G
Burmester Tawny Port, Douro, Portugal 8,00 €/ 8 cl

TALVI
(joulukuu – helmikuu)

MENU NIERIÄ
Valintasi mukaan, 3 ruokalajia / 4 ruokalajia / 5 ruokalajia
3 – 59,00 € / 4 – 64,00 € / 5 – 69,00 €

Pikkublinejä, muikunmätimoussea ja kotimaista siianmätiä L
Pouilly Fume de la Loge, Domaine de la Loge, Loire, Ranska 67,00 €

Riistalientä, suolakurkkuvaahtoa ja prässättyä poroa G, L
Romate Fino Sherry, DO Jerez de la Frontera, Espanja 7,60 €/ 8 cl

Hummeri-nieriätimbaali ja hummerikastiketta G, L
Pouilly Fume de la Loge, Domaine de la Loge, Loire, Ranska 67,00 €

Suomalaisia pientilajuustoja ja käsintehtyä näkkileipää
Ca’la Bionda Amarone della Valpolicella Classico, Veneto, Italia 13,90 €/12 cl

Suklaafondant, karamellisoitua aprikoosia ja maitojäätelöä L
Burmester Tawny Port, Douro, Portugal 8,00 €/8 cl

MENU PORONFILEE
Valintasi mukaan, 3 ruokalajia / 4 ruokalajia / 5 ruokalajia
3 – 62,00 € / 4 – 67,00 € / 5 – 72,00 €

Karpalosuolattua lohta, saaristolaisleipäsalaattia ja siianmätiä G, L
Yalumba Organic Viognier, South Australia, Australia 56,50 €

Savustettua sellerikeittoa, rapeaa porsaankylkeä ja pikkelöityjä sinapinsiemeniä G, L
Hallgarten Hendelberg Riesling trocken, Balthasar Ress, Rheingau,
Saksa 73,00 €

Roseepaahdettua poronfileetä, myskikurpitsaa ja tummaa tattikastiketta G, L
Ironstone Old Vine Zinfandel, Ironstone, Lodi, California, USA 52,00 €

Suomalaisia pientilajuustoja ja käsintehtyä näkkileipää
Ca’la Bionda Amarone della Valpolicella Classico, Veneto, Italia 13,90 €/12 cl

Suklaafondant, karamellisoitua aprikoosia ja maitojäätelöä L
Burmester Tawny Port, Douro, Portugal 8,00 €/ 8 cl

KEVÄT
(maaliskuu – toukokuu)

MENU SIIKA
Valintasi mukaan, 3 ruokalajia / 4 ruokalajia / 5 ruokalajia
3 – 60,00 € / 4 – 65,00 € / 5 – 70,00 €

Parsaa, tryffelihollandaisea ja lohiconfit G, L
Matua Organic Sauvignon Blanc, Uusi-Seelanti 61,00 €

Korvasienikeittoa ja sherryvaahtoa G, L
Romate Fino Sherry, DO Jerez de la Frontera, Espanja 7,60 €/ 8 cl

Hiillostettua siikaa, kevätkasviksia, voikastiketta ja siikli-perunoita G, L
Chablis, Laroche, AC Chablis, Ranska 65,50 €

Kuohuviinisorbettia ja persikkapyreetä G, L

Juustokakkua, raparperihilloketta ja marenkia L
Erdener Treppchen Riesling Auslese, Mosel, Saksa 12,40 €/ 8 cl

MENU KARITSANFILEE
Valintasi mukaan, 3 ruokalajia / 4 ruokalajia / 5 ruokalajia
3 – 58,00 € / 4 – 63,00 € / 5 – 68,00 €

Katkarapuceviche, avocadoa ja kirsikkatomaattia G, L
Chablis, Laroche, AC Chablis, Ranska 65,50 €

Parsakeittoa, rapeaa parsaa ja hernevaahtoa G, L
Matua Organic Sauvignon Blanc, Uusi-Seelanti 61,00 €

Tillipestolla kuorrutettua karitsanfileetä, varhaiskaalia ja karamellisoitua balsamicokastiketta G, L
Anima de Raimat Cabernet Sauvignon Tempranillo Syrah,
Do Costers del Segre, Espanja 51,50 €

Kuohuviinisorbettia ja persikkapyreetä G, L

Juustokakkua, raparperihilloketta ja marenkia L
Erdener Treppchen Riesling Auslese, Mosel, Saksa 12,40 €/8 cl

KESÄ
(kesäkuu – elokuu)

MENU SAVUSTETTU LOHI
Valintasi mukaan, 3 ruokalajia / 4 ruokalajia / 5 ruokalajia
3 – 53,00 € / 4 – 58,00 € / 5 – 63,00 €

Häränfileetartar, keltuaiskreemiä, pikkelöityjä vihanneksia ja kuivattua salottisipulia G, L
Peter Lehmann Potrait Cabernet Sauvignon, Peter Lehmann Wines,
Barossa, Australia 53,50 €

Gazpacho ja käsinkuorittuja katkarapuja G, L
Tini Trebbiano Chardonnay, Caviro, IGT Rubicone, Emilia-Romagna,
Italia 46,50 €

Miedosti savustettua lohta, korvasienimuhennosta ja kesäperunoita G, L
Hallgarten Hendelberg Riesling trocken, Balthasar Ress, Rheingau,
Saksa 73,00 €

Suomalaisia pientilajuustoja ja käsintehtyä näkkileipää
Ca’la Bionda Amarone della Valpolicella Classico, Veneto, Italia 13,90 €/ 12 cl

Rahkapannacotta, Romanovin mansikoita ja marenkia G, L
Erdener Treppchen Riesling Auslese, Mosel, Saksa 12,40 €/ 8 cl

MENU HÄRÄNFILEEPIHVI
Valintasi mukaan, 3 ruokalajia / 4 ruokalajia / 5 ruokalajia
3 – 53,00 € / 4 – 58,00 € / 5 – 63,00 €

Sokerisuolattua ja paahdettua lohta, kesävihannessalaattia ja saaristolaisleipäcrunch G, L
Laroche La Chevaliere Chardonnay Bio, Pays D’Oc, Ranska 47,00 €

Kirkasta siika-vihanneskeittoa G, L
Muscadet Cotes de Grandlieu sur Lie, Loire, Ranska 54,50 €

Grillattu häränfileepihvi, kantarelleja ja madeiralientä G, L
Peter Lehmann Potrait Cabernet Sauvignon, Barossa, Australia 53,50 €

Suomalaisia pientilajuustoja ja käsintehtyä näkkileipää
Ca’la Bionda Amarone della Valpolicella Classico, Veneto, Italia 13,90 €/ 12 cl

Rahkapannacotta, Romanovin mansikoita ja marenkia G, L
Erdener Treppchen Riesling Auslese, Mosel, Saksa 12,40 €/ 8 cl

G – Gluteeniton
L – Laktoositon
M – Maidoton
V – Vegaani